2016. május 30., hétfő

Ezt a cikket egy pályázatra írtam. Most, hogy eredményt hirdettek, gondoltam megosztom másokkal is,  kedves szülővárosom előnyeit bemutató írásomat:

Az ezerarcú kisváros lélek melege évtizedeken át emlékeztethet arra, hogy élni egy varázslat

Utazzanak pénztárca barát nászútra, hiszen a két dolog, nem zárja ki egymást.


A nászutunkról még az unokáinknak is mesélni szeretnénk. Persze nem azt, hogy nem volt rá fedezet. Olyan nászutat szeretnénk, amit különleges élményként tarthatnánk számon, hiszen életünk egyik legmeghatározóbb eseményét akarjuk megkoronázni, egy olyan úttal, ami míg élünk emlékezetes marad. Vannak, akik anyagi okok miatt lemondanak róla, pedig egy csodálatos hetet, kevés kiadással is meg lehet valósítani. Aki különleges, élményekben gazdag, sokszínű, és pénztárca kímélő nászutat szeretne, válassza Berettyóújfalut!  


1. forrás: www.berettyoujfalu.hu Berettyóújfalu  panorámája

Ugyan kinek jutna eszébe egy csendes mezővárosban nászutazni?  Ráadásul az ország keleti felén, ahol a munkanélküliség és a nyomában járó tehetetlenséggel fűszerezett szegénység, még a Berettyóújfalut, mint szülővárost szívből szerető embereket is, gazdaságilag virágzóbb térségekbe űzi. Berettyóújfalu csonka Bihar központja. Miért éppen Berettyóújfalu? Nem jobb választás Hajdúszoboszló, vagy Debrecen? Oda külföldről is eljönnek az emberek. Az jobban megérné. Biztos, hogy jobban megérné? Nézzük meg közelebbről.


Ráadásként három nagyszerű város, három egész napos program

 

2. forrás: www.berettyoujfalu.hu Bihari Múzeum

Berettyóújfaluból Debrecen, Hajdúszoboszló, és Nagyvárad is elérhető – közlekedési eszközökkel - egy órán belül. Ez a három város, három nagyszerű egész napos programot biztosíthat. Nagyváradot ráadásul kerékpárút köti össze Berettyóújfaluval, így a sportot kedvelő nászutasok különleges sportélményekkel is gazdagodhatnak. A Berettyóújfaluból induló kerékpárút Nagyváradig tart, sőt folytatásként még több mint tizenhat kilométer kerékpárút található Nagyváradon. Aki mindet végigjárja, kilencvennégy kilométert kerekezhet aznap.


Az ezerarcú kisváros


Aki csak Berettyóújfalut választaná, a sokszínű programok mellett, templomok, épületek, szobrok, emlékművek sokaságát találja a városban. Dombok, halmok, tavak, kertek, tölgyek őrzik a régi idők emlékét, csakúgy, mint a Herpályi Csonkatorony, ami a  bihari térség egyik legjelentősebb nevezetessége.

3. forrás: www.berettyoujfalu.hu Herpályi Csonkatorony

Kedves kávézók, cukrászdák, jó nevű éttermek, pizzázók, panziók és hotelek várják a vendégeket. A legalacsonyabb áraktól, a legmagasabbakig számtalan szolgáltatás igénybe vehető. A kitűnő minőségű gyógyvíz, a városi rendezvények, a csütörtöki vagy szombati nagypiac, egész hétre a városban tartja az idelátogatókat. Van a városban műfüves és természetes füves futballpálya, csónakázótó, és horgásztó is, a helyszínen váltható horgászási lehetőséggel. A Berettyó folyó partján, aszfaltozott úton sportolhatunk, sétálva, futva, vagy biciklizve. Van múzeum, mozi, kalandpark, és a paraszti lét minden részletét bemutató, vendégfogadással foglalkozó tanya. A legtöbb embert mégis a városi strandfürdő és uszoda vonzza, ahol hideg és meleg vizes gyógy-, és úszómedencékkel, sportolási lehetőségekkel, szoláriummal, szaunával, masszázzsal várják a megújulni vágyókat.

4. forrás: www.berettyoujfalu.hu Bihar Termálliget

Akik eltöltenek egy hetet, ezen a határszéli településen, ráláthatnak az ezerarcú kisváros lélek melegére is. Ez aztán évtizedeken át emlékeztetheti őket arra, hogy élni egy varázslat. Még az olyan szegénységgel sújtott kisvárosokban is, ahol a munkanélküliség, a tehetetlenség, a leghátrányosabb kistérségek közé kényszeríti, a városka lakóit. Erre a tudásra pedig minden házaspárnak szüksége van, azon a - nászúttól az életünk végéig tartó - közös úton, ahol egymást biztatva, támogatva, erősítve, mosolygósan és boldogan szeretnénk végighaladni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése