Follow by Email

2016. október 26., szerda

Aki ad, az kap is bőven

2014.10.24. napján kezdtem bele a Boldog Asszonyok Projektembe, amivel az volt az elsődleges célom, hogy önzetlenül megosszam a tapasztalataimat. Azt mondják aki ad, az kap is bőven, ráadásul ugyanazt amit adott, csak megsokszorozva érkezik majd vissza hozzá. Na ha ez igaz, - márpedig az én esetemben úgy tűnik, nagyon is igaz -, akkor jól meg kellene nézni mit adunk kifelé, mert az jön majd sokkal nagyobb adagban visszafelé.
Én például szerettem volna megosztani a tapasztalataimat, mert naivan azt gondoltam, abból milyen sokan profitálnak majd. El is kezdtem, könyvet, blogot, bejegyzést írtam, kisfilmet csináltam, sőt legnagyobb örömömre, már a tananyagírás területére is eltaláltam, és a felnőttképzés nagyszerű világával ismerkedem éppen. Persze emellett coachként és mediátorként is dolgozok, így tényleg számtalan lehetőségem van a tapasztalataim megosztására. 
Csakhogy aki ad, az valóban kap is bőven, ráadásul ugyanazt amit adott, csak megsokszorozva érkezik majd vissza hozzá. Az én tudásmegosztásom annyi információt, és tudást indított el felém, amennyit még elképzelni sem tudtam volna. A munkám során számtalan sorsba látok bele, ahol örömök és bánatok váltják egymást. Ahogy nagy szeretettel bogozzuk a szálakat, konfliktusok múlnak, kapcsolatok javulnak, családok gyógyulnak. És abban az áldásban van napról napra részem, hogy én ennek a részese, vagy tanúja lehetek! Azt hittem naivan én osztom majd meg a tapasztalataimat, amivel jól jár majd sok ember, közben olyan megtapasztalások részese lehettem az elmúlt két évben, amikkel én járok a legjobban. Persze engem sem kell félteni, szívesen részt veszek az efféle mókákban, így amit kapok, gyorsan forgatom vissza, és újra megosztom másokkal. Igaz ezzel nagyon körültekintően kell eljárni, mert a coachokat is, és a mediátorokat is köti a titoktartás, mégis számtalan módon meg lehet osztani, a titoktartási kötelezettség betartása mellett, azt a sok jóságot és tapasztalatot, amit másokon keresztül kapok meg. Az élet pedig még többet ad újra vissza. Nagyszerű szórakozás, munkának hívják, jót tesz annak, aki adja, jót tesz annak, aki kapja, és előbb-utóbb meg is lehet élni belőle.

Mivel life coachok képzésével is foglalkozok, és konfliktuskezelési szaktanácsadóként benne vagyok az "Országos szaktanácsadói névjegyzékben", szinte természetes, hogy a konfliktuskezelés tanítására kiemelt figyelmet fordítok. Ennek a blognak a megírásával, az évfordulós visszatekintésen túl az is a célom, hogy felhívja a figyelmet, a címben rejlő igazságra: "Aki ad, az kap is bőven". Sokan panaszkodnak az életükre, hibáztatnak mindenkit, beleértve Istent is, pedig az én nézőpontomból úgy látszik, ugyanaz az Isten, teljesen másképp viszonyul a világhoz. Mintha mindenki azt kapná tőle, amit ő ad másoknak. Na ha ez igaz, írtam néhány sorral feljebb, - márpedig az én esetemben úgy tűnik, nagyon is igaz -, akkor jól meg kellene nézni mit adunk kifelé, mert az jön majd sokkal nagyobb adagban visszafelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése